Huisartsenpraktijk Actaea is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Spoednummer:
071-5173994 keuze 1
Spoednummer: 071-5173994 keuze 1
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Spreekuren

Het spreekuur van de huisartsen vindt plaats op iedere werkdag. Hiervoor kunt u een afspraak maken, bij voorkeur vóór 10:30.

Spreekuur door de huisarts wordt gehouden van 08:00 tot 10:30 en van 13:30 tot 15:30. De assistente zal u vragen naar de aard van de klacht en afhankelijk daarvan uw afspraak inplannen.

Wij reserveren 10 minuten voor u voor één medische klacht. Wanneer u meerdere klachten heeft of wanneer u een probleem uitgebreider wilt bespreken maak dan een langere afspraak. Meld tijdig bij de assistente wanneer een gemaakte afspraak niet door kan gaan.

Het spreekuur van de assistente is dagelijks, op afspraak. U kunt bij haar terecht voor onder andere: bloeddruk meten, wratten aanstippen, bepalen van bloedsuikergehalte, het geven van injecties, het verwijderen van hechtingen en het maken van uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek. Tevens doet zij gehoortesten en allergietesten. Zij is bevoegd om zelfstandig, onder verantwoordelijkheid van de huisarts, adviezen te geven en medische handelingen te verrichten. Zij heeft uiteraard ook een beroepsgeheim.

Urinemonsters kunt u ’s ochtends brengen, voorzien van naam en geboortedatum. Urine alleen verzamelen in officiële potjes (te verkrijgen via ons of via de apotheek). Urine in andere potjes kunnen wij helaas niet aannemen, aangezien deze verontreinigingen bevat die de uitslag beïnvloeden.

Voor uitslagen van laboratoriumbepalingen, röntgenfoto’s e.d. kunt u bellen van 14:00 tot 15:00. De huisarts heeft vooraf de uitslagen beoordeeld.

Het spreekuur van de praktijkondersteuner. De praktijkondersteuner, mw. de Vreugd, is op dinsdag, woensdag en donderdag in de praktijk aanwezig. Zij begeleidt patiënten met diabetes, hoge bloeddruk en astma/COPD. In het kader van de begeleding van patienten met hoge bloeddruk, astma of COPD verricht mw de Vreugd ook 24-uursbloeddrukmetingen en longfunctie-onderzoeken. Ook geeft zij advies en begeleiding wanneer u wilt stoppen met roken of af wil vallen.

Alle afspraken gaan via de assistentes.